За свежата подкрепа във волейбола

За свежата подкрепа във волейбола

Златни медали успя да спечели българският национален отбор по волейбол за жени от тазгодишното издание на Европейската златна лига. Момичета на Иван Петков пречупиха силния тим на Хърватия с категоричните 3-1 гейма (22:25, 25:22,25:17, 25:20), пред препълнената спортна зала "ОЗК Арена" в Русе. Това е втори трофей за нашите момичета след вече спечелената купа през 2018 г. След тази победа отборът ни се класира директно за Чалъндж турнира догодина, като при негов успех, през 2023 г. ни очаква участие в престижното волейболно състезание Лига на нациите.

Когато говорим за печелене на златни медали и купи, трябва да споменем и това, което стои зад този успех, а именно – много труд, себераздаване и спортен дух. Затова и волейболът е една прекрасна отборна игра, базирана на тактика, прецизност, физически качества и не на последно място – сплотен колектив. Последното е от особено значение, когато се търси формулата към важните победи на олимпийски и световни надпревари. Когато имаш отбор, който играе като едно цяло и оставя цялата си душа и сърце на високата мрежа – успехът е винаги налице.

Седмият играч

За да има такъв сплотен и борбен колектив, той има нужда от подкрепа. Подкрепа във важните и трудни моменти, подкрепа както при победите, така и при загубите. Такова съдействие е възможно от няколко места. Знаем темпераментния заряд на българската публика, когато става въпрос за волейбол. Немалко спортни зали и игрища са се превръщали в истински кошмар за нашите противници, било то на клубно или национално ниво. Българският привърженик не обича загубите, но въпреки тях, той остава верен на отбора до последно. Неговата подкрепа винаги се усеща, и в не малко двубои той е бил ключовият седми играч, водещ към важния успех.

Свежа подкрепа

Освен с неспирната съпричастност на верните фенове по трибуните, успехите и победите се коват, когато отборът разполага със съотборници, треньори, президенти и партньори, които си взаимодействат и подкрепят заедно като едно цяло. В това вярват както Българската федерация по волейбол (БФВ), така и Лидл България, които на 13 юни обявиха партньорство си по време на демонстрационно волейболно събитие, проведено във волейболната зала на Левски София. На него президентът на БФВ - Любомир Ганев и изпълнителният директор на Лидл България - Милена Драгийска, обявиха своите планове и цели за подкрепа и развитие на волейболния спорт у нас.

С това кратко видео можете да усетите част от емоцията на родните таланти и техните фенове.

За живот изпълнен със спорт и здраве

„Грижим се за свежите попълнения в отбора“ – това е мотото, с което световния ритейлър приветства всички многобройни фенове и журналисти дошли на събитието, на което компанията за четвърта година обяви своето партньорство и подкрепа за волейбола у нас. От Лидл България вярват, че спортът и активният начин на живот са важни елементи от ежедневието на всеки човек – нещо, за което се стремят да допринасят като компания. Дългосрочното им партньорството с Българската федерация по волейбол се базира на убеждението, че и в живота, и в спорта приемствеността между поколенията е изключително важна. А най-достойният успех е да споделяш опита си с тези след теб. Така естествено се появява и мотото на тазгодишното партньорство – „Грижим се за свежите попълнения в отбора“. А свежите попълнения са не само младите надежди в спорта, а и висококачествените и свежи продукти, които заслужава всеки бъдещ победител.

За всички фенове

По време на събитието освен страхотната демонстрационна волейболна игра, в която участие взеха редица звездни имена, феновете и почитатели на този спорт имаха удоволствието да вземат автографи и снимки за спомен от всички участници, сред които капитана на женския националния волейболен отбор Елица Василева, както и Емилия Димитрова, Жана Тодорова и Христина Вучкова, част от представителния ни женски тим, които бяха в компанията на редица свежи попълнения от младежкия състав.

Още от Волейбол

Виж всички