Бербатов: Как спечелиха, без да са направили обиколка и без да са показали програма?

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов сподели пред журналистите вижданията си за шефския пост на футболната ни централа. Днес Бербатов покани клубовете от София на дискусия, която се проведе на стадион “Българска армия”. На нея се отзова само един тим от efbet Лига - ЦСКА - София, а представител на червените бе Пламен Марков. От Втора лига присъства един от шефовете на Септември - Кристиан Добрев. 

Топ отборите от София не дойдоха на “Армията” - Бербатов: Пичове, ядосан съм, мога да съм радикален
Топ отборите от София не дойдоха на “Армията” - Бербатов: Пичове, ядосан съм, мога да съм радикален

"Сега е лесно да тръгнеш да искаш да правиш нещо. Трябва да отделиш време, възможности и ресурси. Искам да попитам: "Как спечелихте, като не сте обикаляли страната и не сте си показали програма?". Как знаеш, че нямам управленски опит. Аз управлявам фондация 12 години. Там взимаш решение за съдбите на деца. Може да изглежда скромен опит, но са 12 години. Завършил съм и спортен мениджмънт. Ако някой ми каже, че дипломите вече не са важни, нека не ходим на училище и не учим. Ако е така, казвайте ми и да се отказваме. Да кажем на децата да не учат. На големите отбори думата тежи до някаква степен, защото повече са малките отбори. Малките отбори седят в робство и вдигат ръката. Не сме наивни. Четвъртък ще пътуваме до Видин, а след това Монтана и Враца. Същото нещо, което говорих тук, ще го кажа и на тях. Спокойно можем да си търсим правата в съда. Хората не знаят какъв инат съм и затова съм успял". 

Моята цел е да покажа тези хора: "Пичове, искате промяна, заповядайте и си направете вашия избор". Искам да им помогна и съм брутално откровен с тях. Искам да избягаме от тази шуробаджанащина. Трябва нещата да се вършат така, както трябва. Ако аз, Мартин и Стилиян не можем да убедим хората, че ние сме промяната, не знам какво трябва да стане. Всички отбори са поканени на срещата. Всеки избира дали ще дойде на нея. Разбирам, че професионалните клубове искат отношение, разбираме се с тях и те идват. Пламен Марков го видях днес, той беше тук. Не искам да има специално отношение към някого. Гледам да избягам точно от това. Ако и февруари няма Конгрес, не знам. Вие сте тези, които трябва да задавате неудобни въпроси. Общините са много важна част от живота на някои футболни клубове. Бях в големите градове и се срещнах с кметовете. Общините ако решат да помагат на отборите, да помагат. Искам всички футболни клубове да се издържат без общините". 

"Не мисля, че този мач или надпревара трябва да се свежда до двама. Не трябва да се подценява никого. Обикалям средата, ресурси и време, за да покажа на хората, че искам да им помогна. "Ти как спечели, без да правиш обиколка?". Искам да задам този въпрос. Всички ги подкрепяхме, но сега не сме доволни. Сега идваме ние, но каква е гаранцията, че няма да се окажем като тях? Няма гаранция. Ще го разберем, когато вземем властта. Слава, пари и влияние се контролират най-трудно. Ако не можеш да ги управляваш, ще се провалиш".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти