Де Лихт: Впечатлен съм от италианците, но да не избързваме

Де Лихт: Впечатлен съм от италианците, но да не избързваме

Защитникът на Нидерландия Матайс Де Лихт е впечатлен от представянето на италианския тим на Евро 2020, но призова за сдържаност, защото все още никой не е постигнал нищо. И “адзурите”, и “лалетата” спечелиха групите си с по три успеха от три мача и вече се подготвят за фазата на преките елиминации.

“Наблюдавах “скуадра”-та, играят много добре. Даже не приличат на италианци: хубаво е да се види как атакуват и пресират високо. Но подобно на нас те все още не са се срещали с топ отборите като Германия, Португалия или Франция. Рано е за заключения, да не избързваме”, заяви Де Лихт пред “Скай Спорт”. 

21-годишният футболист на Ювентус отговори и на критиките на сънародника си Марко ван Бастен. Според бившия нападател Де Лихт не е показал никакво развитие след два сезона при “бианконерите”. “Ван Бастен беше изключителен играч и треньор и съответно трябва да се вслушам в думите му. Но все пак смятам, че израснах като футболист в Италия. Натрупах опит, научих неща, които в Аякс не знах. Като цяло вече съм по-класен състезател”, защити се той. 

Манчини направи немислимото и изравни 82-годишен рекорд
Манчини направи немислимото и изравни 82-годишен рекорд

Още от Футбол свят

Виж всички