Министър Кузманов се срещна с евродепутата Андерй Слабаков и подкрепи пилотен европейски проект

Министър Кузманов се срещна с евродепутата Андерй Слабаков и подкрепи пилотен европейски проект

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов се срещна с депутата от Европейския парламент (ЕП) Андрей Слабаков. Двамата обсъдиха реализирането на проекта "Олимпийци", който ще бъде разглеждан от Комисията по култура и образование на ЕП в края на месец юни.

Целта на проекта е да бъде популяризирано културното наследство на България, като основна роля за това ще имат наши успешни спортисти. Министър Кузманов и Слабаков се обединиха около мнението, че проектът притежава огромен потенциал да възпитава млади хора от България и целия континент, като ги приобщава към европейските ценности. Андрей Слабаков обясни, че проектът е приложим във всяка една страна членка на Европейския съюз и ще бъдат водени разговори за партньорство. 

Той акцентира върху идеята български олимпийски шампиони и медалисти от големи първенства да представят наши местности и културни паметници, които имат не само местно, но и континентално и световно значение. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изрази своята подкрепа за реализирането на пилотния проект и се ангажира ММС да окаже пълно съдействие за популяризирането му. Той изтъкна, че идеята дава отлична възможност България да бъде представена като нация с велики спортни постижения.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти