ЦСКА 1948 търси ЦСКА - София заради казуси, които засягат лиценза, от “Армията” не отговарят

Любопитни финансови казуси се заформиха между ЦСКА 1948 и ЦСКА - София, които трябва да бъдат решени, тъй като са от значение за лицензирането на даден клуб, научи Sportal.bg.

Става въпрос за няколко привлечени в ЦСКА 1948 футболисти, които са преминали през ДЮШ на Литекс, а на по-късен етап и през тази на “Армията”. За тях червените дължат компенсации на клубовете, в които те са играли като юноши.

Именно такъв състезател е Марио Топузов. 21-годишният нападател подписа с ЦСКА 1948 преди година, а червените трябва да платят компенсация на Литекс.

Поради тази причина ръководството на ЦСКА 1948 опитва от лятото на 2020 г. да се свърже с колегите си от ЦСКА - София, но засега комуникацията е безуспешна.

Тъй като казусът пряко засяга лиценза на клуба, ЦСКА 1948 е уведомил БФС, че тимът от “Армията” не е предоставил фактура и банкова сметка, на която да бъдат преведени парите.

През това лято ЦСКА 1948 привлече още няколко играчи, подвизавали се в школата на Литекс преди 2016 г. или в тази на ЦСКА - София след 2016 г., за което отново се дължат компенсации.

Още от БГ Футбол

Виж всички