Гледай на живо

Очаквайте в 11:30: Студио "Дерби" с Даниел Моралес и Мариян Огнянов

Петкович: Оставяме предишните мачове зад гърба ни и хвърляме всичко срещу Турция

Петкович: Оставяме предишните мачове зад гърба ни и хвърляме всичко срещу Турция

Швейцарските национали трябва да оставят зад гърба си несполуките до момента и да влязат в мача с Турция с повече енергия и желание за победа, отколкото в първите два двубоя от група "А" на Европейското първенство. Това заяви селекционерът на тима Владимир Петкович. Швейцария загуби с 0:3 от Италия и направи 1:1 срещу Уелс.

"Трябва да заздравим връзката между отделните футболисти и отделните звена в отбора. Трябва да помислим какво точно искаме да постигнем на този турнир и когато го открием, трябва да хвърлим всички сили в преследването му", коментира селекционерът на Швейцария.

"Това 3:0 ни заболя много. Италия обаче е много силен съперник и се възползва от някои елементи в нашата игра, с които не се справяхме добре. Готови сме обаче да оставим този мач зад гърба ни, защото вече няма какво да направим по въпроса. Съсредоточаваме се върху това, което предстои", добави той..

За Швейцария ще се завърне титулярът на вратата Ян Зомер, който напусна временно отбора заради раждането на второто му дете. Той летя от Рим до Кьолн след мача и се завърна в лагера в петък.Зомер обаче пропусна самото раждане.

"Все пак получих ден със семейството ми и видях втората ми дъщеря", каза той с усмивка.

Турция е опашкар в група "А" след две загуби срещу Италия и Уелс.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти