Ловрен: Това не беше дузпа

Ловрен: Това не беше дузпа

Деян Ловрен бе грешникът в състава на Хърватия в мача с Чехия (1:1) от Евро 2020. Опитният защитник удари с лакът в лицето Патрик Шик при борбата за една висока топка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за това му действие. Бранителят обаче категорично не е съгласен с това решение.

“Дузпата? Как да не съм разочарован от това решение? Аз въобще не виждах, че Шик е зад мен. Скочих за топката и това бе напълно нормално движение на ръцете ми. Цял живот съм скачал по този начин. Това е единственият начин, по който знам. Няма как да скочиш, без да разпериш ръце. Не може да си като свещ. Това е невъзможно. Повечето хора твърдят, че това не е дузпа и аз съм съгласен. Съдията също не видя нищо нередно в реално време. Ако нямаше ВАР, това нямаше да е дузпа. Но няма какво да се направи, така че нека гледаме напред”, заяви Ловрен.

Той коментира и представянето на отбора като цяло, което не бе особено впечатляващо.

“Няма какво да се лъжем, не стояхме добре. Първото полувреме въобще не показахме нашето ниво. Трябва да седнем и да си поговорим сериозно. Ако играем както през първата част, нещата няма да завършат добре. През второто полувреме показахме по-стойностна игра, но това не бе достатъчно. Някои неща не се получават, но все още нищо не е свършило. Всичко е в нашите ръце и аз вярвам в отбора”, допълни бранителят.

Още от Футбол свят

Виж всички