Волейболистите заработили $58 хиляди дотук

Волейболистите заработили $58 хиляди дотук

Волейболистите ни са заработили 58 хиляди долара от началото на Лигата на нациите. След 12-те двубоя, които нашите изиграха, те се намират в долната половина на таблицата, с две победи и 10 поражения. В цифрово отношение това означава 18 хиляди долара за успехите над Австралия и Нидерландия и 40 хиляди в същата валута за допуснатите загуби.

България с 10-а загуба в Лигата на нациите
България с 10-а загуба в Лигата на нациите

До края на редовната фаза на надпреварата остава само още едно завъртане, което прави три мача. Това означава максимум от още 27 хиляди долара от наградния фонд за лъвовете и минимум $12 хиляди. Така националите на Силвано Пранди ще се завърнат от Римини с минимум 70 хиляди долара от изиграните мачове или максимум от 85 хиляди.

Аспарух Аспарухов: Винаги е трудно да се играе срещу Русия
Аспарух Аспарухов: Винаги е трудно да се играе срещу Русия

Не е ясно по какъв модел ще бъде разпределена въпросната сума, но предвид размера й, както и броят на волейболистите в националния тим в Римини, то няма да е изненада играчи и щаб да си я поделят изцяло. Преди старта на турнира шефът на федерацията Любо Ганев се опита да надъха тима, обещавайки да предостави пълния размер на наградния фонд, ако България спечели Лигата. Това означаваше малко над 1 милион долара. Нещо, което вече е невъзможно да се случи.

в."Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички