Оспорвани състезания и във втория ден на Световната купа по конен спорт в Божурище

Оспорвани състезания и във втория ден на Световната купа по конен спорт в Божурище

Много оспорвани състезания и във втория ден на Световната купа по конен спорт в Божурище. Днес на конната база „Ген . Крум Лекарски“ в Божурище се проведоха 5 дисциплини от програмата на втория ден от Световната купа по прескачане на препятствия с награден фонд от 139 600 евро , и в която участие вземат 252 коня от 11 нации. В началото на състезателния ден в изпитанието „ Бронзов Тур“ (височина на препятствията 105 см ) за приза на Marstall първото място спечели Дерин Гюнес от Турция с кон Валентина Кавали, втори и трети са нашите сънародници Аврора Чернева с Жаго и Петър Чолаков с Клоета. В следващото изпитание – 5 годишни коне за приз Aiko (височина на препятствията 115 см) трима български ездачи взеха призовите места. Андриан Тодоров с Морнинг Стар заслужено триумфира като победител, а Андреана Добрева с Интро-К ван Катенхейе З завърши на второто място. Трети стана Ивелин Вълев с Картего. 

И тримата ни състезатели бяха без наказателна точка, а разликите в крайните позиции дойдоха от времето за преминаване на препятствията. В изпитание №3 за деня – 6/7 годишни коне (височина на препятствията 130-135см ) отново за приз Aiko първото място стана притежание на Андреа Херк от Румъния с Епсилон Де Руланд. Втори завърши българина Ангел Няголов с Шалом. И двамата бяха много прецизни в паркура, без наказателни точки и с разлика от 1.2 секунди в полза на румънеца за преминаване на препятствията. Трети приключи състезанието Панайотис Кутсоянис от Гърция с Оаклей СН. В най-очакваното изпитание и с най-голям награден фонд за днес 51.100 евро – Гран При (височина на препятствията 140-160см )за приз „Захара консулт“, което е квалификация за Олимпиадата в Токио участие взеха 32 ездачи, сред които и четирима българи. Антон Дацински с Бамби завърши на 10-то място, Ангел Няголов с Chaccato Ps зае 11 -та позиция в подреждането. 

Ивайло Бонев с Денденс ВДЛ е 14-и, а Руслан Петков с Чаколино стана 23-и. Победителят от Италия Джанлука Аполони с Хай Теа спечели 12.775 евро от наградния фонд за успеха си, второто място зае Йонут Урсаче (Румъния), а трети Паоло Райни (Италия). В последното изпитание от Ден 2 за приз Българска федерация по конен спорт - „Златен Тур“(височина на препятствията 135см) първото място спечели Бурак Алпарсиан (Турция) с Келибия Зет, втори е трети станаха Джанлука Аполони (Италия) с Бежин и Дамиан Колокариу (Румъния) с Лейди Грей. От българските ездачи с най-предно класиране завърши Ивелин Вълев с Callaii, 8-мо място. Утре (събота ) е предпоследния ден на Световната купа, като изпитанията отново започват в 08:00 сутринта и ще продължат до 19:00 часа. Входът за публика на конна база „ Ген. Крум Лекарски“ в Божурище е свободен.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти