Антоанета Стефанова се класира за четвъртфиналите на онлайн шампионата по скоростен шахмат за жени

Антоанета Стефанова се класира за четвъртфиналите на онлайн шампионата по скоростен шахмат за жени

Гросмайстор Антоанета Стефанова се класира за четвъртфиналите на онлайн шампионата по скоростен шахмат за жени. Българката постигна убедителен успех с 16,5:6,5 точки срещу най-добрата перуанска шахматистка Дейзи Кори. Турнирът се играе в три сегмента, като във всеки един от тях Стефанова се наложи над съперничката си. В първите 75 минути шахматистките играят партии с контрола 5 минути + 1 секунда на ход. След това следват 45 минути за партии с контрола 3 минути + 1 секунда за ход, а във финалния сегмент се играе 25 минути на контрола 1 минути + 1 секунда за всеки ход. След успеха си над Дейзи Кори Антоанета Стефанова, която е кандидат за народен представител от партията "Има такъв народ" заяви: 

"Много съм щастлива, че се класирам за четвъртфиналите, но в момента имам страшно много задачи покрай изборната кампания и това да обикалям България."

На четвъртфиналите българката ще играе с победителката от двойката между индийката Вайшали и китайката Лей Тинцзие. Онлайн шампионатът по скоростен шахмат за жени продължава до 3 юли и е с награден фонд от 66 000 долара.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти