Голям скандал! ММА бойци, водени от Стъки, нахлуха в спортното министерство

Група състезатели по ММА, водени от Станислав Недков – Стъки, нахлуха в Министерството на спорта преди обед. На място има полиция и жандармерия. Причината - парите за федерациите и обвиненията на служебния кабинет към Стъки. Състезателят влезе и в кабинета на спортния министър Андрей Кузманов. Двамата проведоха жесток спор, а Стъки беше подкрепен от група протестиращи пред министерството, съобщават колегите от Novini.bg.

Скандал в “Здравей, България”: Заплашиха Стъки с охраната, за да напусне студиото
Скандал в “Здравей, България”: Заплашиха Стъки с охраната, за да напусне студиото

"Аз не нахлувам в ничия къща, в ничий дом, в личното пространство, заяви министърът пред журналисти. - "Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове тук".

"Няма да допуснем подигравка с тези деца и техните мечти да бъдат отнети, няма да допуснем те да бъдат изчегъртани. Нито един човек няма да позволя да пострада от федерацията заради лъжите и манипулациите на Кутев и Кузманов", заяви Станислав Недков. 

Според Красен Кралев има безпрецедентна атака срещу пореден министър от правителството на ГЕРБ
Според Красен Кралев има безпрецедентна атака срещу пореден министър от правителството на ГЕРБ

Припомняме, че само преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки. 

5 Служебният министър на спорта Андрей Кузманов представи своя екип

"Не само, че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, че т. нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране", заяви правителственият говорител Антон Кутев.

"Искам да кажа какво е свършило министерството за този един месец, защото тук само се търси някой лош. Няма никакъв реваншизъм, ако имаше реваншизъм нямаше да се споменават имена и то уж са наши, казано жаргонно. Всички олимпийци са подсигурени, защото тази година е олимпийска. И това е най-важното за това министерство. Най-важното за това министерство е участието в олимпийските игри и достойното представяне на нашите състезатели, независимо по какъв вид спорт", добави още Кузманов. "В момента разработваме една програма за финансиране на федерациите, както г-н Недков протестира, че е взел по-малко пари и аз му казах да се обърне към министър Кралев, той ви е дал бюджет за тази година. Ако са ви малко парите, попитайте него. Има федерации, които получават нула лева, има федерации, които си получават парите. А относно домакинствата за провеждане на Европейски и Световни първенства и Световни купи мога да кажа с ръка на сърцето, че там е бил пълен субективизъм. Тази година БФМодерен петобой проведе две Световни купи, които са квалификации за олимпийските игри, в пандемична обстановка без финансиране", завърши министър Кузманов.

Още от Бойни спортове

Виж всички