Треньорът на Дания: Гордея се с тези момчета, пътят ни на Евро 2020 не е приключил

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд беше много емоционален след мача с Белгия (1:2). Независимо от загубата, той заяви, че е много горд с тима, който преживя тежко инцидента с Кристиан Ериксен, но в дълги периоди успя да надиграе “червените дяволи”. 

“Ще бъда кратък. Както казах на момчетата в съблекалнята, единственото, което ме разочарова, е резултатът. Не очаквах много от този мач, но не мога да опиша чувството на гордост, което изпитвам в момента. Само 4 дни, след като футболистите едва не загубиха своя най-добър приятел, те се вдигнаха и направиха отличен мач. Определено доминирахме срещу най-добрия отбор в света. Това заслужава уважение”, сподели развълнуваният Хюлманд. 

Роберто Мартинес: В началото бяхме шокирани
Роберто Мартинес: В началото бяхме шокирани

“Благодаря за подкрепата на феновете в този труден период. Знаем, че за Кристиан следващите две седмици няма да са лесни. Но ние ще сме заедно. Футболът е едно от нещата в света, които обединяват хора, страни и континенти. Ние всички сме едно семейство”, продължи датският наставник. 

“Емоционално бяхме готови. Раздадохме се от първата до последната минута. Невероятно удоволствие беше да видя усилията, които положи всеки от отбора. Вече мислим за мача с Русия. Пътят ни на Евро 2020 не е приключил”, добави Хюлманд.

Още от Футбол свят

Виж всички