Щангистите в Асеновград ще тренират в обновена зала

Щангистите в Асеновград ще тренират в обновена зала

Щангистите в Асеновград вече ще тренират в съвременни европейски условия. Спортната зала за вдигане на тежести "Иван Веселинов" в града отвори врати след основен ремонт. Обектът се състои от два етажа. Ремонтните дейности включваха подмяна на старата дограма. Ремонтирани бяха подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата и покривът. Подменено е и осветлението. Сложиха се климатици. Монтирани са нови тренировъчни подиуми, както и един за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането бе осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС).

Ремонтните дейности приключиха в изключително кратък срок и спортистите могат да се върнат в нормалния ритъм на тренировъчния процес, каза в приветствието си кметът на Асеновград Христо Грудев.

Той припомни, че вдигането на тежести е емблематичен спорт за Асеновград, създал, подготвил и реализирал олимпийски, световни, европейски и републикански шампиони. Скоро предстои откриване и на спортната зала в село Тополово. Едно от най-важните неща след този ремонт е, че реновираната зала е стимул за младите хора на Асеновград да идват и да спортуват при съвременни европейски условия, подчерта кметът.

Откриването на щанги залата в Асеновград започна с извършване на света литургия за благоденствие на всички, които ще я ползват. Сред официалните гости бяха изпълнителният директор на Българската федерация по вдигане на тежести Димитър Димитров и президентът на СКВТ "Асеновец" Стефан Георгиев. "

Снимка: Община Асеновград 

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти