Ще имплантират дефибрилатор на Ериксен, край на кариерата му в Италия

Ще имплантират дефибрилатор на Ериксен, край на кариерата му в Италия

На футболиста от националния отбор на Дания Кристиан Ериксен ще бъде имплантирано специално устройство - дефибрилатор за кардиовертер (ICD), който ще следи и регулира ритъма на сърцето, след като той получи сърдечен арест по време на мача от Евро 2020 срещу Финландия в събота. Това означава край на кариерата му както в Интер, така и в Италия изобщо, защото в страната е забранено активни спортисти да имат такова нещо.

Ериксен припадна на терена малко преди почивката и само бързата намеса на медицинския екип на стадион "Паркен" в Копенхаген спаси живота му. В момента той се възстановява в болница.

"След като Кристиан премина през различни изследвания на сърцето, беше решено, че той трябва да получи ICD", съобщи лекарят на датския национален отбор Мортен Бьозен.

Бившият кардиолог на Ериксен коментира възможността датчанинът отново да играе футбол
Бившият кардиолог на Ериксен коментира възможността датчанинът отново да играе футбол

Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и регулира ритъма на сърцето и се използва при грижа при някои видове аритмии. Когато устройството открие определен тип неравномерен пулс, специалният генератор изпраща електрически импулси до сърдечния мускул, които коригират сърдечния ритъм. Подобно нещо носи и Дейли Блинд от Аякс, който в момента е на финалите с тима на Нидерландия. В Италия обаче това е забранено, което означава, че ако Ериксен изобщо продължи да играе, няма да е на Апенините. 

Още от Футбол свят

Виж всички