Бившият кардиолог на Ериксен коментира възможността датчанинът отново да играе футбол

Бившият кардиолог на Ериксен коментира възможността датчанинът отново да играе футбол

Бившият кардиолог на Кристиан Ериксен в Тотнъм - д-р Санджай Шарма, изрази съмнение, че датският национал ще може да играе футбол отново, след като преживя сърдечен арест по време на мача между националния му отбор и Финландия от Евро 2020.

“Смятам, че цялата страна и целият континент са благодарни, че толкова елитен млад спортист, който има още десетилетия живот пред себе си, е жив и е добре в момента. Смятам, че главната цел пред лекарите в момента, особено в Дания, е какво се случи и дали има нещо, което може да се поправи. Ако успеят да го коригират, следващият въпрос е дали има вероятност този риск, който причини случилото се, да продължи. Така че е възможно медицинските лица да го посъветват той да не се състезава повече. В крайна сметка целта на медицината е да се запази живота. Да се съхрани качеството и количеството на живота. Ако сме видели, че това се е случило по време на усилени тренировки или интензивен футбол, няма да искаме това да се повтори. 

Ериксен може да е на стадиона за втория мач на Дания на Евро 2020
Ериксен може да е на стадиона за втория мач на Дания на Евро 2020

Това не означава, че с футболната му кариера е приключено. Той може да бъде треньор, посланик, коментатор или дори тясно свързан с датския национален отбор. Все още има много опции, които са на негово разположение. В много страни обаче има стриктни правила, които да уверят, че това няма да се повтори. Най-вероятно той тепърва осмисля какво се случи с него. Все още смятам, че сигурно не се е замислял какво ще прави оттук нататък. Аз обаче мисля, че в някои страни правилата са твърде стриктни и без съмнение там, където играе в момента - в Интер, ще бъде много трудно да продължи след случилото се”, коментира д-р Шарма пред AS.

Още от Футбол свят

Виж всички