Треньорът на Финландия: Бяхме близо до победата

Старши треньорът на финландския национален отбор Марку Канерва похвали играта на отбора си, въпреки загубата от Русия с 0:1 на Евро 2020. "Разочаровани сме от резултата, искахме да победим. Във футбола има много различни драматични моменти. Това се случи в началото на срещата, когато наш гол беше отменен. Бяхме близо до победата. Не знам как отмененият гол се отрази на играта ни", каза специалистът на пресконференция. 

"Сборная" сломи Финландия с хубав гол и остана в играта
"Сборная" сломи Финландия с хубав гол и остана в играта

"Имахме повече възможности за гол, отколкото в мача с Дания, но не можахме да се възползваме от тях. В защита, играхме добре като цяло. Да, разбира се, имаше момент, в който руският отбор вкара, но иначе всичко беше наред. Гордея се с играчите, те дадоха всичко от себе си", добави Канерва. "Защитавахме се добре и напред подобрихме играта си в сравнение с мача срещу Дания. Не успяхме да отбележим гол, но имахме добри ситуации, някои изстрели не попаднаха във вратата, други бяха блокирани. Беше наистина оспорван мач", каза още селекционерът на Финландия. 

Той обясни защо е заменил Теему Пуки през второто полувреме. "Трябва да имате предвид всичко, което му се е случило преди турнира. Искахме да добавим малко скорост към атаката. Играта трябваше да се освежи. Искахме да притиснем противника по-агресивно. С останалите промени искахме да добавим повече мощност към атаката и леко да променим схемата на игра", коментира Канерва.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти