Хорнер: Никой не прави разбори на състезанията като Фетел

Хорнер: Никой не прави разбори на състезанията като Фетел

Пилотът на Астън Мартин Себастиан Фетел е един от пилотите във Формула 1, които обръщат най-голямо внимание на всеки дребен детайл от подготовката за състезанията и разборите след финала. Това още веднъж бе потвърдено от Кристиан Хорнер, с когото Себастиан спечели четирите си световни титли и заедно постигнаха най-големите успехи в историята на Ред Бул. 

„Нивото на навлизане в детайлите, с което Фетел правеше разборите на състезанията си, беше нещо невиждано. В началото на кариерата му в Ред Бул той беше толкова млад, но ни заливаше с информация за всяка обиколка, всеки завой, за всички фази, през които са преминали гумите му. Можеше да продължи повече от два часа. За нас това беше прекалено много информация и ние не успявахме да смогнем, но за него това работеше добре, защото откриваше своите дребни грешки и не ги повтаряше следващия път“, разказа Хорнер. 

„Чувал съм, че същото е правил и Михаел Шумахер, явно е нещо типично за германците. Двамата са били много близки в началото на кариерата на Себ още преди Формула 1 и Михаел като негов ментор му е показал пътя. В същото време, когато от другата страна на масата в залата беше Марк Уебър, правеше разбор за максимум 15 минути и си тръгваше. Това беше неговият стил и впрочем на повечето пилоти“, завърши британецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти