УЕФА започва разследване срещу Арнаутович, санкцията може да бъде тежка

Европейската футболна централа е възложила на свой инспектор да разследва поведението на нападателя на Австрия Марко Арнаутович по време на двубоя със Северна Македония. 32-годишният бивш футболист на Уест Хам се разписа в 89-ата минута, оформяйки крайното 3:1 в полза на австрийците. След попадението Арнаутович, чийто баща е сърбин, реагира с гневна тирада, довела до реакцията на капитана Дейвид Алаба, който се опита да му запуши устата. Според информации гневът на нападателя е бил насочен конкретно към Езджан Алиоски, когото е напсувал на сръбски. В цветущото си изказване Арнаутович е споменал и "албанската майка" на играча на Лийдс.

Обвиниха Арнаутович в расизъм заради псувни срещу македонците, той се извини
Обвиниха Арнаутович в расизъм заради псувни срещу македонците, той се извини

На следващия ден Арнаутович поднесе своите извинения на всички, които се чувстват обидени, и отхвърли упреците в расизъм. Футболната федерация на Северна Македония (ФФМ) обаче призова УЕФА да разследва случая и да накаже Арнаутович по най-суровия възможен начин.

Северна Македония поиска наказание за Арнаутович
Северна Македония поиска наказание за Арнаутович

През 2013 година УЕФА въведе наказание от 10 мача за доказани дискриминационни и расистки прояви. Това означава, че ако етичната комисия признае Арнаутович за виновен, нападателят повече няма да играе не Евро 2020.

Още от Футбол свят

Виж всички