Ангел Ленков: Изпитахме много силни емоции, състезанието беше тежко

Националният треньор и личен наставник на Ивет Горанова - Ангел Ленков, беше изключително щастлив от завоюваната от неговота състезателка олимпийска квота в категория до 55 килограма на квалификационния турнир по карате в Париж. Във френската столица Горанова изигра девет срещи и спечели златния медал. Ленков говори пред Sportal.bg при завръщането на българска земя.

13 Ивет Горанова се прибра след спечелената олимпийска квота в Париж

“Състезанието беше много вълнуващо, изпитахме много силни емоции. Това беше едно от най-тежките състезания, трябваше да се изиграят девет срещи в рамките на един ден. Големи аплодисменти за Ивет, тя наистина изпита доста тежки моменти, но показа воля за победа и заслужено ще участва на Олимпиадата в Токио.

13 Ивет Горанова се прибра след спечелената олимпийска квота в Париж

Физически беше много натоварващо, но мисля, че психическото натоварване беше много по-тежко. Жребият и беше наистина много тежък - тя трябваше да играе с медалистки от световни и европейски първенства, с много от тях е тренирала заедно, познават се. Самото чувство, че трябва да ги среща отново, трябваше да го преодолеем, да се мотивира за последната фаза във финалите. След като във финала загуби първата среща срещу актуалната европейска шампионка, трябваше да си поговорим 10-15 минути”, сподели Ленков пред Sportal.bg.

13 Ивет Горанова се прибра след спечелената олимпийска квота в Париж

Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg 

Още от Бойни спортове

Виж всички