Ивет Горанова: До последно не знаех дали ще взема квотата

Ивет Горанова донесе голяма радост на България, след като спечели олимпийския квалификационен турснир по карате в Париж и си извоюва олимпийска квота за Токио в категория до 55 килограма. Каратето ще дебютира на олимпийската сцена в японската столица. Днес Горанова се завърна от Париж и говори специално пред Sportal.bg.

13 Ивет Горанова се прибра след спечелената олимпийска квота в Париж

“Много съм щастлива - до последно не знаех дали ще се справя да взема квотата. Нямам търпение да дойде Олимпиадата и там също да взема медал. Изиграх общо девет срещи - това ми е най-тежкото състезание, на което съм участвала. Беше много трудно - всичките съпернички бяха едни от най-добрите в категорията. Последните срещи, в които играхме всяка срещу всяка във финалната четворка, нямаше как да се отпусна, защото знаех, че една загуба и може да изпусна квотата. Винаги отивам аз златото, но все пак е олимпиада и ще се радвам на какъвто и да е медал”, сподели Горанова пред Sportal.bg.

13 Ивет Горанова се прибра след спечелената олимпийска квота в Париж

На летището Горанова беше посрещната от бронзовата олимпийска медалистка в борбата от Рио де Жанейро 2016 Елица Янкова и други близки хора.

Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички