Националите по хандбал подкрепиха инициативата “Не на агресията”

Националите по хандбал подкрепиха инициативата “Не на агресията”

Българската федерация по хандбал подкрепи инициативата “Не на агресията”, като я изписа на екипите на мъжкия национален отбор с треньора Чавдар Чернев. Тимът се подготвя за участие в турнира IHF/EHF Trophy, който се провежда от днес до 19 юни в Тбилиси (Грузия). Проявата замества IHF Men’s Emerging Nations Championship, който трябваше да се състои през април, но заради пандемията от COVID-19 беше отменен.

Селекционерът е включил в състава 14 състезатели. Звездата на отбора – състезаващият се във френската Стар лига Светлин Димитров, представи екипа на националния отбор, на който е изписано “NO TO AGRESSION”.

Останалите избраници на Чернев за двубоите в Грузия са Кристиян Василев (Cercle Sportif Vésulien Haute-Saône, Франция), Ивайло Костов, Теодор Добрев, Георги Атанасов, Димитър Грозев и Кирил Савов от шампиона „Шумен 61“, Йордан Попов и Димитър Стоянов от състава на „Спартак“ (Варна), Владислав Йоргов и Михаел Иванов от „Локомотив“ (ГО), Емил Иванов (Добруджа), Николай Нейчев (Пирин 64) и Преслав Станчев (Осъм). Водач на отбора е Георги Андреев, помощник треньор е Димитър Асенов, а лекар на тима – Юри Золотаревски.

Днес отборът ни излиза в първи мач срещу състава на Кипър. В сряда играем срещу Андора. При заемане на едно от първите две места в групата тимът ни ще участва на полуфиналите в петък (18 юни), а битката за медалите е в събота (19 юни).

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти