Игор Ангеловски: Не сме се отказали, ще се реваншираме

Селекционерът на националния отбор по футбол на Република Северна Македония Игор Ангеловски очаквано беше разочарован от дебюта на неговата страна на Европейското първенство по футбол, но определено остави място за допълнителен анализ на играта и корекция на появилите се грешки днес. Северномакедонците паднаха с 1:3 от Австрия, като все пак вкараха един гол, дошъл след нелепи грешки на защитата и вратаря Бахман. 

Австрия с първа победа на еврофинали, Пандев с исторически гол
Австрия с първа победа на еврофинали, Пандев с исторически гол

"Нормално е да сме разочаровани, защото имахме позитивен резултат до самия край на мача. Австрийците използваха открилите им се шансове за гол, когато имаше и спадане на концентрацията в нашата защита. Но това ще се анализира добре и ще се опитаме да се поправим за следващите мачове, каза треньорът. 

Попитан дали не е сбъркал с избора на защитници и дали включването на Бейтулай и Костадинов е било грешка за сметка на евентуалното участие на трима в средата на терена, той каза: 

''Желанието ни беше да вкараме футболисти, които няма да оставят дупки в защитата, а в същото време ще се осигури простор за действие на Елмас и Пандев в атака. Но се случиха някои грешки и допуснахме загуба в самия край на мача. Обещавам, че в следващите два мача ще се опитаме да се реваншираме пред нашите привърженици, които днес ни оказаха голяма подкрепа. Остават още мачове и до последната секунда не се отказваме от нищо", заяви още Игор Ангеловски.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти