Легенди на Черно море и Спартак (Варна) дадоха началото на аматьорски турнир

Легенди на Черно море и Спартак (Варна) дадоха началото на аматьорски турнир

Двама от най-прочутите футболисти на Северозапада и легенди на Черно море и Спартак (Варна) дадоха началото на турнира "Грабни купата" в морската столица. 

Най-голямата аматьорска верига в България събра на игрищата в национална спортна база "Спортпалас" елитните отбори от региона, които ще излъчат нови два печеливши тима за големия финал в Албена през есента. На тържественото откриване присъстващите бяха поздравени от местните футболни легенди Стефан Богомилов от "Черно море" и Димитър Трендафилов от "Спартак", които изтеглиха жребия и пожелаха успех на участниците. 

Сред официалните гости бяха още Иво Артименко - директор на "Спортпалас" и неговият заместник Петър Петров. Всички те бяха отличени със специални призове като признание за изключително активната дейност в областта на спорта във Варна. "Пожелавам ви да се чувствате радостни от играта. 

Тези турнири са прекрасна идея, стимул и подкрепа за аматьорския футбол, която е най-масовият спорт в България," заяви Богомилов. Иво Артименко от своя страна пожела мачовете да минат без контузии и покани всички участници още от сега на следващото издание на турнира догодина. Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и София. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в международния заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на тимове от 10 държави. 

Веднага след първия съдийски сигнал в "Спортпалас" отборите се впуснаха в люта битка с мачовете в предварителните групи, които ще определят четвъртфиналистите. Утре, неделя от 9.30 ч. са предвидени директните елиминации, в 13.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира. 

Сред партньорите на организаторите от "Асоциация спорт в свободното време" в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др. 

След Варна този уикенд, веригата от аматьорски турнири "Грабни купата" ще завърши с Големия финал, насрочен за 13-17 септември в Албена. В него наред с българските финалисти ще участват и най-добрите аматьорски отбори на 10 европейски държави - Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и др.

Още от БГ Футбол

Виж всички