Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0 /почивка/

Нападател на Щутгарт е със спрени състезателни права заради фалшива самоличност

Нападател на Щутгарт е със спрени състезателни права заради фалшива самоличност

Нападателят на германския елитен клуб Щутгарт Силас Катомпа Мвумба е лишен от състезателни права за три месеца заради неспортменско поведение, след като самият той призна за използване на фалшива самоличност. В допълнение конгоанският футболист ще трябва да плати глоба от 30 000 eвро, обявиха от ГФС. Клубът и играча са приели наказанията и няма да обжалват.

Нечувано: сензация в Бундеслигата разкри, че е друг човек
Нечувано: сензация в Бундеслигата разкри, че е друг човек

Във вторник Щутгарт оповести публично, че нападателят, играейки под името Силас Вамангитука, сам си е признал, че не това са името му и актуалната възраст. Според самите шефове на Щутгарт, футболистът е станал жертва на измамническа практика на бившия му мениджър. В момента играчът е на 22 години, с една по-възрастен от заявената в паспорта му възраст. "Неговото признание на всичко това имаше смекчаващо вината обстоятелство. Също така е важно, че той няма проблеми да играе в германското първенство с професионален договор, дори и с реалната си самоличност”, се казва в становището на федерацията на страната.

Силас пристигна в Щутгарт през 2019 година, когато беше привлечен от френския втородивизионен ФК Париж и вече два сезона играе с фалшива самоличност- невярно име и дата на раждане. "Беше ясно и за нас, и за самия Силас, че ще бъдем санкционирани и това трябваше да бъде съгласувано с правилата", коментира спортният директор на клуба Свен Мизлинтат.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти