Гледай на живо

Евро 2020: Хърватия - Чехия 0:0

С рекорден награден фонд започва Световната купа по конен спорт в Божурище

С рекорден награден фонд започва Световната купа по конен спорт в Божурище

180 ездача и 256 коня от 11 държави ще вземат участие в предстоящата Световна купа по конен спорт (прескачане на препятствия) за мъже /жени и деца, която започва на 17 юни на конна база „ Ген. Крум Лекарски” в Божурище.

Това е своеобразен рекорд на участници в 107 годишната история на този спорт у нас.

Елитни състезатели от България, Гърция, Турция, Кипър, Унгария, Италия, Северна Македония, Сърбия, Русия, Полша и Румъния ще вземат участие в надпреварата, която ще бъде с много висок награден фонд -140 000 евро, разделен в индивидуалната и отборната дисциплина – Купа на нациите.

Световната купа – Три звезди CSIO ще бъде част и от Longine сериите на Европейската федерация по конен спорт. България ще разчита на опитните ездачи Ангел Няголов, който спечели преди няколко дни Гран При по прескачане на препятствия в Атина, както и на Антон Дацински, Ивайло Бонев и Руслан Петков. Те ще участват индивидуално и отборно.

При децата нашите представители са Елиза Чолакова, Даная Великова, Екатерина Гайдарова и Мария Николова.

В сряда от 16:00 часа е официалния ветеринарен преглед, като състезанията в различните категории я започват на следващия ден от 08:00 часа с изпитанието за млади коне – пет годишни.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти