Гледай на живо

Евро 2020: Швеция - Словакия 0:0

Мартин Чой е готов за тежкото 24-часово изпитание в Льо Ман

Мартин Чой е готов за тежкото 24-часово изпитание в Льо Ман

Броени часове остават до началото на 43-то издание на „24-те часа на Льо Ман“ при мотоциклетистите. 

Първият кръг от Световния шампионат за издръжливост (FIM EWC) предстои на френската писта „ Бугати”, като стартът ще бъде даден в съботния ден в 13:00 часа българско време. Единственият ни участник и най-добър пистов състезател Мартин Чой е напълно готов и концентриран за шестото си поредно каране на легендарното трасе. 

Днес завършиха свободните тренировки и квалификациите за 47-те отбора, сред които и тима на Чой - Energie Endurance 91 . Въпреки проблемите с настройките и вибрациите в предницата на 1000-а кубиковото Kawasaki в предишните дни,  от екипа се надяват да успеят да финишират на добра позиция в крайното класиране в клас SuperStock. 

„В средата на таблицата сме по резултати от най-бърза обиколка след квалификациите, като моята най-добра е 1:40.0 минути. На моите съотборници Кристиян и Федерико Наполи също е в тези граници. Радващото за мен, е че успях да сваля времето с 4 десети от секундата, което стана в последната квалификация. Целият ни екип работи само и единствено за състезанието, докато има отбори, които си правят специална тактика за квалификацията. Примерно, излизат с по-меки гуми, за да са бързи, но при нас всичко е изцяло за предстоящите 24 часа каране. 

Мартин Чой

„Времената от квалификацията са важни, но не чак от такова значение. Дали ще излезеш първи или по-назад не е толкова решаващо. На „Льо Ман“ всичко се случва. Все пак е цяло денонощие състезание. Проблемите с мотоциклета ги оставям в миналите дни, не искам дори да се сещам за тях. Аз ще стартирам на третия час, живот и здраве. Първи започва Кристиян, после се качва Федерико. Ще сменяваме задната гума на всеки 60 обиколки, а предната на 120. 

„Готов съм, съотборниците ми също. Техническият екип прави последни настройки по мотора и дано всичко бъде наред. Ще ни бъде нужен и късмет.  Прогнозата за времето е благоприятна, дано през нощта да не стане много студено. Шансовете за дъжд са малки, под 10 процента. Винаги изпитвам огромно щастие и гордост от българския химн. И утре ще е така. Официалната церемония ще започне с пускането на „Мила Родино”. По азбучен ред на държавата на всеки състезател, който ще участва“, каза Мартин Чой.

Още от Моторни спортове

Виж всички