Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Хърватия - Чехия

Мартин Чой с първи тренировки преди старта на „24-те часа на Льо Ман”

Мартин Чой с първи тренировки преди старта на „24-те часа на Льо Ман”

Вече трети ден най-добрия ни състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой е на пистата в Льо Ман (Франция), където в събота започва авторитетното и много тежко състезание от календара на Световния шампионат по ендуранс – „24-те часа на Льо Ман”. Както е известно, българинът е част от френския тим „Energie Endurance 91” заедно с братята италианци Кристиян и Федерико Наполи. 

До момента завършиха първите свободни тренировки, като веднага след тях Чой сподели и впечатленията си : 

„ Имаме проблеми с настройките и предницата на мотора. Карахме с последните данни от тестовете в началото на април и нещо не е както трябва. Излязохме за първите обиколки и усещах силни вибрации в предницата, което не ми позволяваше да вляза в идеалната линия и да съм още по –бърз. Най-доброто ми време беше 1:41.8 мин , което със сигурност трябва да се свали с поне 1.5 секунди. Моите съотборници и те влязоха в 1:41 мин."

"Малко по –късно настройките бяха променени с нови, но и те не сработиха добре. В момента инженерния екип и механиците правят още промени ,както и по предницата на мотора. Днес за нас състезателите е почивен ден със заснемане на специална фотосесия преди състезанието, но целия ни екип работи по мотора. Утре сутринта излизаме за нови тренировки и тестове. Ще има и каране през вечерта. Дано всичко да е наред. Самата писта е доста прашна и вчера имаше много падания. Виждам, че домакините полагат много усилия да я изчистят и готова за сесиите в четвъртък."

"И аз и съотборниците сме в добра кондиция и чакаме с нетърпение отново да се качим на мотора. Гордея се , че виждам българския флаг на пилоните над трибуната. Знаете, че традицията тук е на всеки състезател да му бъде поставено националното знаме и да звучи родния му химн преди старта. Искам отново да благодаря на ЕКО България за подкрепата”, сподели от Франция Мартин Чой, който ще участва за шеста поредна година в легендарното състезание. 

Тазгодишното „24-те часа на Льо Ман” ще започне на 12 юни в 12:00 часа местно време (13:00 БГ) . 47 отбора от цял свят ще вземат участие, а тима на Мартин Чой ще кара в клас Superstock 1000 с машина Кавазаки.

Още от Моторни спортове

Виж всички