Иван Гавалюгов: Сашо Везенков ще бъде водещ фактор в организацията ни

Иван Гавалюгов: Сашо Везенков ще бъде водещ фактор в организацията ни

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов обяви новината, че легендата Сашо Везенков ще бъде новият генерален мениджър на Балкан от сезон 2021/22. Гавалюгов сподели, че разговорите с бившия шеф на Лукойл Академик са започнали още преди година.

Везенков се завърна в Балкан
Везенков се завърна в Балкан

“Взимайки си поука от миналата година, решихме да направим някои промени, които вярвам, че ще бъдат за доброто на клуба. Това са разговори, които с г-н Везенков водим от миналата година, но по една или друга причина не се случиха предходния сезон. Съвсем официално мога да обявя, Сашо Везенков, който няма нужда от представяне, защото е прекалено добре познат на българската баскетболна общественост, емблема на ботевградския баскетбол, една от легендите, вече ще има един много сериозен висок пост в Балкан, а именно генерален мениджър на клуба. 

Това е една нова длъжност. Той не заема мястото на някой от досега действащите ръководители на клуба. Михаил Михайлов е председател на УС на клуба, има ангажимент към развитието школата от миналата година по-специално, но Сашо Везенков ще стане водещ фактор в организацията и основно в спортно-техническата част на нашия клуб. Основен ангажимент за него ще бъде мъжкият отбор, но при всички положения ще има сериозно отношение и роля в развитието и изграждането на състезателите в детско-юношеската школа.

Балкан Ботевград винаги се е славел със своята школа. Вярвам, че и занапред ще е така, със собствена продукция. Той също лично е продукт на ботевградската баскетболна школа. Макар да не е родом от Ботевград, спокойно може да го наречем боетвградчанин. Много години живее без прекъсване тук. Винаги е имал отношение как се е развивал родният му клуб, мога да кажа така, и в предишни мои изказвания в годините назад съм заявявал, че той ще се завърне рано или късно в клуба, от който е тръгнала неговата кариера. 

Вярвам, че той е пределно мотивиран да даде най-доброто от себе си да помогне на Балкан да се развие в правилната посока. Убеден съм, че с правилна работа, резултатите ще дойдат, а ние не може да се оплачем от липса на резултати нито при мъже, нито подрастващи, защото в последните години завоювахме редица титли при подрастващите и една дългоочаквана титла през 2019 година, което не беше толкова отдавна, мъжкият отбор върна титла след 30 години. 

Не бива да сме разочаровани, ако някоя година не станем шампиони. На всички ни се иска всяка година да сме шампиони, това сигурно не е много реални. Важно е да имаме ясна и последователна политика и най-важното - да радваме хората, които изпълват Арена Ботевград и феновете, които да продължават да следват отбора при гостуванията и домакинства. Това е реалната оценка, че този клуб е нужен, значим, създава положителни емоции, а това е смисълът на всеки един професионален клуб", заяви Гавалюгов.

Снимки: Sportal.bg

Още от Баскетбол

Виж всички