Награждават най-добрите през сезона по време на Националните финали в ББЛ А група

Награждават най-добрите през сезона по време на Националните финали в ББЛ А група

Най-добрите играчи през редовния сезон в отделните региони на ББЛ А група ще бъдат наградени по време на предстоящите Национални финали. Решителната фаза от шампионата с участието на водещите отбори от регионите ще се проведе от 11 до 13 юни в зала „Триадица“ в София.

Категориите, в които ще бъдат връчени отличия, са за най-полезен играч (MVP), най-много точки, най-много борби, най-много асистенции и най-много откраднати топки.
 

MVP на сезона в регион Юг е състезателят на Берое -2 Дамян Минков. В Център това е Венцислав Георгиев от шампиона Бавни и яростни. Георги Кендеров от Хебър печели отличието на Запад, докато на Изток с най-висок коефициент е Красимир Димитров от първенеца Шоутайм.

Призовете за най-много асистенции на региони Юг и Център също отиват при състезатели на Берое -2 и Бавни и яростни – съответно Михаил Комбаков и Цветан Тодоров. Милен Чолаков от МУ Варна е най-добър подавач на Изток, докато на Запад това е Денис Петков от Славия.

Водещ реализатор в регион Юг стана Дамян Минков от Берое -2, докато призът в Център е за сребърния медалист Радостин Папазов от Локомотив Горна Оряховица. Николай Николов от Шоутайм спечели на Изток, а на Запад първи е Мартин Тодоров от Шампион 2006.

Дамян Минков събра общо три отличия, след като бе избран и за най-добър борец под коша в редовния сезон на регион Юг. Милен Чолаков и Венцислав Георгиев също оглавиха класациите и в тази категория, съответно в регион Изток и Център. С най-много борби на Запад е Павлин Ганчев от Правец.

С два приза завършва и Цветан Тодоров от Бавни и яростни, който е баскетболистът с най-много отнети топки в регион Център. Даниел Димитров от Несебър печели наградата на Юг, Виктор Германов от Енигма Фойерверк е първи на Запад, а отличието на Изток е за Димитър Янчев от Светкавица.

Още от Баскетбол

Виж всички