Гледай на живо

Евро 2020: Хърватия - Чехия 0:0

Великият Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър

Великият Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър

39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия на БОК (5-8 юни 2021 г.) започна своята работа на базата на НСА "Васил Левски" в Несебър. Събитието събра 100 участници от цялата страна в сферата на образованието и спорта, за да обсъдят актуалните проблеми на физическото възпитание и спорта в духа на олимпийските принципи.

По традиция олимпийската общност откри официално 39-ата сесия на НОА в Старата Митрополия на Несебър. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците от името на председателя на Комитета, г-жа Стефка Костадинова и откри работата на Академията. Във форума участват представители на НОА на Албания, началникът на РУО София област Росица Иванова, старши експертът в РУО Софя-град Евелина Василева, представители на 17-те олимпийски клуба в страната и др.

Почетен гост на проявата бе олимпийският шампион по вдигане на тежести Асен Златев. Основната тема на НОА тази година е "Перспективите и предизвикателствата пред физическото възпитание и спорта в условията и след кризата от пандемията КОВИД-19".

Лектори в тазгодишното издание на Олимпийската академия са Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, доц. Даниела Томова, заместник-декан в Югозападния университет, Благоевград, Еда Чауши, директор на Националната олимпийска академия на Албания, доц. Корнелия Найденова от катедра "Теория на физическото възпитание" в НСА и др.

Като част от културната програма на НОА внимание привлече и представянето на биографичната книга на олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев. В своята лекция г-н Белчо Горанов запозна студенти, преподаватели и членове на олимпийските клубове в страната с проблемите, съпътстващи организацията за провеждането на Олимпийските игри в Токио през юли. Той информира аудиторията с формирането на българския състав за Токио и спечелените до момента квоти.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти