Гледай на живо

Евро 2020: Швеция - Словакия 1:0

Президентът на Интер обясни раздялата с Конте

Президентът на Интер обясни раздялата с Конте

Президентът на Интер Стивън Жанг обясни защо се е стигнало до раздяла с Антонио Конте, след като той изведе тима до първа титла на Италия от 11 години. Финансовата ситуация в клуба налага намаляване на бюджета и раздяла с някои от играчите. Жанг призна, че Конте не е бил склонен на компромиси в това отношение.

"От момента, в който поехме Интер, знаехме, че Конте ще е най-добрият треньор за нашия проект. Преди две години най-накрая успяхме да го доведем. Бях убеден и все още съм, че той носи победи. Това е причината да инвестираме толкова много в него и отбора", , заяви Жанг.

"Миналото лято пандемията се отрази сериозно на приходите ни, но ние продължихме с него, концентрирани върху сезона и уверени, че можем да спечелим. Решението бе правилно, но сега сметката от пандемията е такава, че не можем да не разгледаме ситуацията и да погледнем към спестявания, които ще доведат до баланс в бъдещия ни бюджет.

Трябва да намалим разходите и да контролираме риска. Това очевидно ще повлияе на стратегията ни на финансовия пазар. Различните ни виждания на ситуацията доведе до раздялата. Конте е топ треньор, но като президент трябва да мисля за стабилността на клуба", допълни президентът на "нерадзурите".

Още от Футбол свят

Виж всички