Джон Хигинс сваля килограми преди новия снукър сезон

Джон Хигинс сваля килограми преди новия снукър сезон

Един от най-великите майстори на щеката в историята Джон Хигинс е твърдо решен да сваля килограми преди началото на новия снукър сезон. Вълшебника от Уишоу разкри, че теглото му никога не е било проблем в кариерата му, преди да се почувства физически зле на тазгодишното Световно първенство в “Крусибъл”. Там той постигна трудна победа над Тян Пънфей в първия кръг, но отстъпи на Марк Уилямс във втория.

Марк Уилямс се справи с Джон Хигинс за място на 1/4-финалите в "Крусибъл"
Марк Уилямс се справи с Джон Хигинс за място на 1/4-финалите в "Крусибъл"

“Не съм се чувствал по-зле край снукър маса. Признах си след първия мач, че победих с късмет, защото след някои удари просто се задъхвах. Не знам дали във втората част на мача с Марк нивото ми падна, защото съм вече възрастен, или пък беше защото бях надебелял. Това никога не ми е било проблем, но не се чувствах никак комфортно в Шефилд тази година.

Оттогава си казах, че трябва да сваля килограми преди новия сезон и започнах да тренирам на велоаргометър. Правя го по 3-4 пъти седмично и много ми харесва, защото по време на тренировките ни пускат музика и ни карат да се движим в ритъм. Накрая съм изпотен и изтощен, но се чувствам удовлетворен от тренировката.

Свалил съм вече над 6 кг, така че се надявам за първия си мач от новия сезон да трябва да използвам по-предните дупки на колана”, каза Хигинс.

Още от Снукър

Виж всички