Даниел Рикардо съжалява за пропадналите преговори с Ферари

Даниел Рикардо съжалява за пропадналите преговори с Ферари

Пилотът на Макларън Даниел Рикардо съжалява, че преговорите му с отбора на Ферари не са били успешни и не е продължил кариерата си в Скудерия. Австралиецът се раздели с отбора на Рено в края на миналата година и подписа договор с Макларън, а на мястото на напусналия Себастиан Фетел в „Черните кончета“ отиде Карлос Сайнц. 

Началото на сезона в британския тим обаче не бе това, което очакваха Даниел и новите му шефове, а коментарът му относно Ферари със сигурност няма да му помогне. Като дете имащият италиански корени Рикардо е бил фен на Ферари, също както баща си, който е роден в Сицилия. 

„Не е тайна, че водех преговори с Ферари. Имаше повече телефони обаждания, но така и не стигнахме до сериозните детайли като цифри и години. Щях ли да бъда добро попълнение за Скудерия? Да, според мен щях да се впиша добре и да постигнем резултати. Това щеше да е една прекрасна история, която да разказвам на внуците си, но не съжалявам, че преговорите не стигнаха да успех“, коментира Рикардо. 

„Истина е, че като малък имах дрехи и шапки на Ферари, най-вече защото баща ми, който е роден в Сицилия, беше един от тифозите на отбора. Не знам дали като дете мечтата ми е била да се състезавам за Ферари, със сигурност мечтаех един ден да стигна до Формула 1“, завърши австралиецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички