Леклер не се обвинява за отпадането от домашната Гран При на Монако

Леклер не се обвинява за отпадането от домашната Гран При на Монако

Пилотът на Ферари Шарл Леклер гледа философски на случилото се по време на уикенда за домашната за него Гран При на Монако. Младият монегаск за пореден път бе сполетян от ужасно лош късмет по улиците на Княжеството, където е израснал и продължава да живее. 

Леклер показа много висока скорост през целия уикенд и спечели квалификацията, но в последната си бърза обиколка допусна грешка и се удари в предпазните заграждения. От Ферари взеха решение да не сменят скоростната му кутия преди състезанието, за да не получи Шарл пет места наказание на стартовата решетка. 

Точно това решение обаче се оказа фатално за него на следващия ден, когато още преди старта по време на загряващата обиколка се появи проблем в полуоската, който се оказа терминален и Леклер отпадна още преди да е стартирал пред родна публика. 

„Обикновено съм много критичен към себе си, но този път мисля, че мога да извлека позитиви от лошия късмет, който ме сполетя за пореден път в Монако“, коментира отпадането си Леклер. 

„Много е тежко, когато това се случва всеки път по родните ми улици, но това е част от играта. Бях длъжен да натискам до краен предел в третата част от квалификацията и за мен рискът бе оправдан“, завърши той.

Още от Моторни спортове

Виж всички