Уебър предупреди Верстапен: Победеният Хамилтън е екстремно опасен

Уебър предупреди Верстапен: Победеният Хамилтън е екстремно опасен

Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър предупреди голямата звезда на отбора на Ред Бул Макс Верстапен, че след подобни провали, като този в Монако от вчера, Люис Хамилтън става „екстремно опасен“. 

Макс спечели надпреварата по улиците на Княжеството, като се възползва по най-добрия начин от отпадането заради повреда в болида на Шарл Леклер от Ферари, който трябваше да стартира от полпозишън. В същото време Люис не успя да минимализира загубите от квалификацията и от седма стартова позиция финишира на същата разочароващата позиция и сдаде първото място в класирането при пилотите на Верстапен. 

„Верстапен хвана голямата риба. Победата в Монако си остава диамантът в короната на Формула 1 и се помни за цял живот. Не се заблуждавайте, че тя дойде толкова лесно. Макс нямаше дори и лек двубой за час и половина, но това може да се окаже фатално по тесните улици на Княжеството. Ако се не си концентриран и за секунда, в следващия момент вече се намираш в мантинелите и всичко за теб в този ден е приключило. Няма зони на сигурността и няма втори шанс“, коментира Марк Уебър. 

„Искам да предупредя обаче за нещо Макс: Победеният Хамилтън е екстремно опасен и е готов за отмъщение още в следващия старт“, завърши австралиецът, който също като Верстапен се състезава за Ред Бул.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти