Гледай на живо

Георги Йорданов - Ламята и Йордан Юруков гости в "Студио Дерби"

Ред Бул: Всички доминации имат своя край, Мерцедес няма да побеждават вечно

Ред Бул: Всички доминации имат своя край, Мерцедес няма да побеждават вечно

В отбора на Ред Бул са убедени, че доминацията на шампионите от Мерцедес, които властват във Формула 1 от началото на новата турбо-хибридна ера в последните седем години, ще дойде скоро до своя край. Това е мнението на шефа на австрийския тим Кристиан Хорнер, който заяви, че всяка доминация в спорта си има и своя край. 

„Мерцедес спечелиха титлите при конструкторите и пилотите в последните седем години и въпреки силното начало на сезона от страна на Макс няма как ние да сме фаворитите. Продължаваме да догонваме, но тази година най-после може да се каже, че имаме конкурентоспособен болид за целия сезон, а не само за три-четири писти“, коментира Хорнер. 

„Всички знаем, че всяка доминация във Формула 1 си има и своя край. Така е от създаването на нашия спорт, същото е и в останалите спортове. Мерцедес няма как да побеждават вечно. Ако тази година се окаже нашата, ще сме най-щастливите хора на планетата. Това няма да е само една титла във Формула 1, това ще е спечелен шампионат срещу отбора, наложил най-голямата доминация в историята“, завърши британецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички