България обърна Сърбия на турнира в Словения (видео)🏐🇧🇬

България обърна Сърбия на турнира в Словения (видео)🏐🇧🇬

Отбор Б на България спечели първия си мач от приятелския турнир в Любляна (Словения). Момчетата на селекционера Силвано Пранди обърнаха и се наложиха над Отбор А на европейския шампион Сърбия с 2:1 (21:25, 26:24, 26:24) в среща от турнира, играна тази вечер в "Арена Стожице".

България загуби първия мач на турнира в Словения (видео + статистика) 🇧🇬🏐
България загуби първия мач на турнира в Словения (видео + статистика) 🇧🇬🏐

По-рано днес Отбор А на България пък отстъпи на Отбор А на домакините от Словения с 1:2 гейма. Утре (22 май) по програма Отбор А на "лъвовете" ще играе срещу Отбор А на Сърбия, а Отбор Б срещу Отбор Б на Словения. Срещите са съответно от 16,30 и 20,00 часа българско време. Всички мачове могат да се гледат на живо на официалната Фейсбук страница на Волейболната федерация на Словения (OZS) - ТУК!!!

България започва срещу домакините на турнира в Словения
България започва срещу домакините на турнира в Словения

Селекционерите на трите национални отбора - Силвано Пранди, Алберто Джулиани и Слободан Ковач, са се разбрали да разделят съставите си на два тима, като по този начин искат да тестват възможно най-много играчи в мачовете. Националните отбори ще бъдат разделени на отбори А и Б. Всеки тим ще изиграе по три гейма по схемата "всеки срещу всеки", като всеки отделно спечелен гейм ще носи по една точка. Победител в турнира ще бъде отборът с най-много точки.

Силвано Пранди очаквано започна с коренно различен състав, като заложи на Владимир Станков като разпределител, Радослав Парапунов като диагонал, посрещачите Георги Петров и Гордан Люцканов, центровете Николай Колев и Николай Къртев и Мартин Иванов като либеро.

Най-полезни за България станаха Радослав Парапунов (1 блок и 43% ефективност в атака - +3) и Георги Петров (4 блока, 1 ас, 23% ефективност в атака и 47% позитивно посрещане - +5) с по 10 точки за победата. За Сърбия над всички бе Урош Ковачевич със страхотните 19 точки (2 аса, 50% ефективност в атака и 56% позитивно посрещане - +8), но и това не помогна за успех.

БЪЛГАРИЯ Б - СЪРБИЯ А 2:1 (21:25, 26:24, 26:24)

БЪЛГАРИЯ Б: Владимир Станков 3, Радослав Парапунов 10, Георги Петров 10, Гордан Люцканов 9, Николай Колев 7, Николай Къртев 1 - Мартин Иванов-либеро (Стефан Чавдаров 3)

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

СЪРБИЯ А: Никола Йовович 3, Александър Атанасийевич 8, Урош Ковачевич 19, Марко Ивович 5, Марко Подрасчанин 6, Сречко Лисинац 7 - Никола Пекович-либеро (Божидар Вучичевич 3)

Старши треньор: СЛОБОДАН КОВАЧ.

Статистика: Националният отбор на България

Още от Волейбол

Виж всички