България започва срещу домакините на турнира в Словения

Националният отбор на България ще започне с мач срещу домакините на приятелския турнир в Любляна (Словения), за който замина днес. Третият тим в състезанието е европейският шампион Сърбия. Това ще бъдат и единствените проверки на "лъвовете" преди началото на Лигата на нациите следващата седмици в Римини.

Ето къде ще дават на живо двубоите на България от Лигата на нациите 🏐🇧🇬
Ето къде ще дават на живо двубоите на България от Лигата на нациите 🏐🇧🇬

Селекционерите на трите национални отбора - Силвано Пранди, Алберто Джулиани и Слободан Ковач, които ще се срещнат помежду си в "Арена Стожице", са се разбрали да разделят съставите си на два тима, като по този начин искат да тестват възможно най-много играчи в мачовете. Националните отбори ще бъдат разделени на отбори А и Б. Всеки тим ще изиграе по три гейма по схемата "всеки срещу всеки", като всеки отделно спечелен гейм ще носи по една точка. Победител в турнира ще бъде отборът с най-много точки.

Силвано Пранди: Едно е да си силен в клубния тим, друго е в националния отбор
Силвано Пранди: Едно е да си силен в клубния тим, друго е в националния отбор

"Турнирът е много важен за нас, защото това ще бъдат единствените мачове, които ще изиграем. Всички играчи ще получат шанс, защото трябва да помислим за резервите, които ще са необходими в мачовете от Лигата на нациите. Подготовката беше кратка, но както винаги много интензивна. Щастлив съм, защото играчите вече показват правилното лице в резултат на познаването си от няколко години. Очаквам, че ще видим агресивна Словения с голямо желание да спечели всеки мач", каза селекционерът на Словения Алберто Джулиани пред местната федерация преди началото на турнира.

Програма на приятелския турнир в Словения:

Петък (21 май)

16,30 часа: Словения A - БЪЛГАРИЯ A

18,15 часа: Сърбия A - БЪЛГАРИЯ Б

20,00 часа: Словения Б - Сърбия Б

Събота (22 май)

16,30 часа: БЪЛГАРИЯ A - Сърбия A

18,15 часа: Словения A - Сърбия Б

20,00 часа: Словения Б - БЪЛГАРИЯ Б

Неделя (23 май)

16,30 часа: Словения A - Сърбия A

18,15 часа: Словения Б - БЪЛГАРИЯ A

20,00 часа: Сърбия Б - БЪЛГАРИЯ Б

Още от Волейбол

Виж всички