Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Шведският журналист за думите срещу Костадинова: Всичко беше иронично и на шега

Шведският журналист за думите срещу Костадинова: Всичко беше иронично и на шега

Шведският журналист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в национален ефир, твърдейки, че тя е била "натъпкана с допинг" при поставянето на рекорда от 209 см в скока на височина, ненадминат вече 34 години, сподели специално за bTV, че изказването му е било... шега. Той подчерта, че е обсъдил предварително с адвокат какво може да каже и какво не по време на участието си в куизшоуто "Muren" по SVT. 

"Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 години, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Google", написа Еквал в отговор на запитване от bTV. 

Скандал: Посегнаха на рекорда на Стефка Костадинова
Скандал: Посегнаха на рекорда на Стефка Костадинова

"Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този "случай", както и заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен. Само искам да потвърдя, че не съм запознат по какъв начин този случай е преведен (приет) в България." 

"Но всичко бе на шега тъй като това е шоу, в което отговаряме на въпроси. В случая за световни рекорди в спорта. С моя адвокат, както и с този на шоуто, обсъдихме предварително какво мога да кажа и какво не. Всичко бе иронично и на шега. Никой тук в Швеция, както и зрителите на шоуто, не е коментирал тази тема." 

"Вероятно е било трудно на вас българските зрители да разберете казаното от мен, и преведено на кратко може би не звучи правилно. Но това шоу е на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция."

Още от Лека атлетика

Виж всички