Гледай на живо

"Трето полувреме" след Финландия - Русия 0:1

Стефка Костадинова: Ще си потърся правата в съда

Стефка Костадинова: Ще си потърся правата в съда

Легендата на българската и световна лека атлетика Стефка Костадинова излезе с позиция по повод скандалните обвинения на шведския журналист Патрик Еквал, че е била “натъпкана с допинг” по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя недадминатия и до днес световея рекорд в скока на височина при жените от 209 сантиметра.

Скандал: Посегнаха на рекорда на Стефка Костадинова
Скандал: Посегнаха на рекорда на Стефка Костадинова

“Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", заяви Стефка Костадинова.

Още от Лека атлетика

Виж всички