Плевен ще бъде домакин на Младежки спортен панаир "Път към здравето"

Плевен ще бъде домакин на Младежки спортен панаир "Път към здравето"

Плевен ще бъде домакин на Младежкия спортен панаир "Път към здравето" тази неделя. Това съобщиха за БТА от асоциация "Докосни дъгата". Проявата е част от проекта "Младите хора - Бъдещето на България - отговорни и активни" и ще започне от 11.00 часа в Ученическата спортна школа, квартал "Сторгозия". Инициативата е подкрепена от Министерството на младежта и спорта.

Целта е да се обединят усилията на популярни спортисти, известни готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, които акцентират върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност, посочват от асоциацията.

Професионални спортни демонстрации, музикални изпълнения, игри, забавления и изненади очакват участниците. В панаира ще се включат спортни клубове от Плевен, ученици, олимпийски, световни и европейски медалисти на България, популярни шеф готвачи и диетолози. Сред специалните гости ще са "златното момиче" по художествена гимнастика Ренета Камберова, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, параолимпиецът Михаил Христов, каскадьорът, актьор и кечист Иван Костадинов - Рампейдж и други.

Събитието ще бъде съпътствано от концерт, в който ще участват популярни изпълнители при свободен вход за публиката.

Младежкият спортен панаир ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, се посочва в съобщението.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти