Надал е сигурен, че ще бъде във върхова форма в Париж

Надал е сигурен,  че ще бъде във  върхова форма в Париж

След като загря с победа над световния номер 1 Новак Джокович във финала на турнира от сериите "Мастърс" в Рим в неделя, Рафаел Надал е напълно уверен в успеха си на Откритото първенство по тенис на Франция. Там испанецът ще се опита да спечели 21-ви трофей от Големия шлем в кариерата си.

34-годишният Надал надви Джокович със 7:5, 1:6, 6:3 за десетия си трофей в Рим. На предишните два турнира от ранг "Мастърс-1000" в Монте Карло и Мадрид той отпадна на четвъртфиналите.

Вечният град покорен отново от "вечния" Рафа Надал!
Вечният град покорен отново от "вечния" Рафа Надал!

"Определено има някои неща, които мога да подобря. Мисля, че ще се справя. През цялата (минала) седмица (в Рим) играех все по-добре и по-добре, но със сигурност е нужно още. Когато работиш върху представянето си и го правиш не само с постоянство, но и успешно, ти събираш самочувствие за предстоящите предизвикателства. Чувстваш се сигурен в себе си", каза Надал.

"Както вече казах, просто трябва да продължа да работя. Знам върху какво и ще го направя".

С победата в Рим, Надал изравни Джокович по титли от "Мастърс-1000" турнирите. Двамата имат по 36. Не всичко обаче се разви идеално за испанеца, след като в третия кръг той трябваше да спасява две разигравания за мача срещу Денис Шаповалов.

"Исках силно десетата титла в Рим, тъй като това бе един от първите значими трофеи, които спечелих в кариерата ми. След като взех по десет от Ролан Гарос, Монте Карло и Барселона, Рим бе следващата ми голяма цел", продължи Надал.

"През миналата седмица преживях доста неща, включително положителни и отрицателни. Имаше също така моменти на голям късмет, както и на затруднения. В крайна сметка обаче играх солиден тенис, а това е едно от изискванията за големите трофеи".

Още от Тенис

Виж всички