Кейлъб Юън с втора етапна победа в "Джиро"-то

Кейлъб Юън с втора етапна победа в "Джиро"-то

Австралиецът Кейлъб Юън от отбора на "Лото-Соудал" постигна втора етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Италия. 26-годишният Юън триумфира в 181-километровия етап от Нотареско до Термоли и стана първия колоездач с две победи тази година.

В изцяло спринтьорски финал Юън атакува останалите състезатели в основната група в последните 200 метра и с много рязък спринт пресече финалната линия на първо място с време от 4 часа, 42 минути и 12 секунди.

Втори след Юън финишира италианецът Давиде Чимолай от "Израел Старт-Ъп Нейшън", а трети остана белгиецът Тим Мерлие от "Алпесин-Феникс".

С победата си днес Юън оглави класирането при спринтьорите със 108 точки и в утрешния осми етап ще бъде с "цикламената фланелка" на гърба.

На върха в генералното класиране размествания днес не настъпиха, като първи продължава да бъде унгарецът Атила Валтер от "Групама-ФДЖ". Той има 11 секунди аванс пред втория Ремко Евенепул (Белгия/"Декьонинк-Куик Степ"). Трети на 16 секунди е Еган Бернал (Колумбия/"Инеос"). 

При катерачите също не настъпи промяна, като първи с 26 точки е швейцарецът Джино Медер от "Бахрейн-Викториъс" с 26 точки. 

В събота в осмия етап колоездачите ще изминат 170 километра от Фоджа до Гуардия Санфрамонди, като етапът включва два спринта и две категоризирани изкачвания.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти