Перуджа представи Матю Андерсън 🏐

Перуджа представи Матю Андерсън 🏐

Вицешампионът на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) представи новото си попълнение Матю Андерсън. 

„Подписано е споразумение с американския нападател Матю Андерсън, който ще бъде страхотен герой през следващия сезон“, написаха в официалната страница на Перуджа.

Матю Андерсън

“Много се радвам да се върна в Италия, за да продължа кариерата си и да го направя с Перуджа, клуб който е отлично място за мен и семейството ми“, каза американският национала като волейболист на Сър Сейфти.

Мат Андерсън сменя Александър Атанасийевич в Перуджа
Мат Андерсън сменя Александър Атанасийевич в Перуджа

„Перуджа е отбор, който има важни цели, в съответствие с личните ми цели, които са борбата за спечелване на Скудето, а също и Шампионската лига. Затова мисля, че Перуджа е правилното решение за мен ”, добави Андерсън, който играе успешно както посрещач, така и като диагонал. 

След два сезона Мат Андерсън отново ще е съотборник с кубинеца с полски паспорт Вилфредо Леон, с когото игра заедно в Зенит (Казан) от 2014 до 2018 година. 

„Разбира се, че съм щастлив да играя отново с Вилфредо Леон. Според мен, той е най-добрият нападател в света, но е и един от най-добрите хора, които съм срещал в кариерата си. За мен беше удоволствие да го имам като съотборник в Казан и съм благодарен за възможността, че ще трябва да играя отново с него”, добави Андерсън.

Още от Волейбол

Виж всички