Алекс Родригес и Марк Лори придобиха акциите на Минесота Тимбъруулвс срещу $1,5 милиарда 🏀

Алекс Родригес и Марк Лори придобиха акциите на Минесота Тимбъруулвс срещу $1,5 милиарда 🏀

Легендарният бейзболист на Ню Йорк Янкис Алекс Родригес и бизнесменът Марк Лори постигнаха съгласие за закупуването на акциите на отбора на Минесота Тимбъруулвс от Националната баскетболна асоциация. 

Настоящият собственик на "горските вълци" Глен Тейлър ще се раздели с отбора за сумата от 1,5 милиарда долара. Родригес и Лори, който е бивш изпълнителен директор на "Уолмарт", ще бъдат собственици на по 50 процента от акциите на клуба. През миналата година Алекс Родригес бе част от група, която опита да закупи бейзболния отбор на Ню Йорк Метс, но сделката не се осъществи. 45-годишният Родригес е 14-кратен участник в "Мача на звездите" в Мейджър лийг бейзбол и трикратен носител на приза за "Най-полезен играч". Той игра в МЛБ 22 сезона с отборите на Сиатъл Маринърс, Тексас Рейнджърс и Ню Йорк Янкис.

 49-годишният Лори, който има икономическо образование, направи парите си от продажбата на сайта Jet.com на "Уолмарт" за 3 милиарда долара, както и на Diapers.com на "Амазон" за 545 милиона долара.

Още от Баскетбол

Виж всички