Гледай на живо

Евро 2020: Хърватия - Чехия 1:1

Джино Медер спечели шестия етап от "Джирото"

Швейцарецът Джино Медер от отбора на "Бахрейн-Викториъс" спечели шестия етап от Обиколката на Италия - 160 километра от Гроте ди Фрасаси до Асколи Пичено. Медер пристигна на финала сам с време от 4:17:52 и видимо бе изключително изтощен, след като кара в откъсване с Бауке Молема и Дарио Каталдо, но ги изостави няколко километра преди финала и остана да се бори с наклона и лошите метеорологични условия без никаква чужда помощ. Втори на 12 секунди финишира колумбиецът Еган Бернал от "Инеос", който бе начело на група от четирима колоездачи. С неговото време финала пресече и ирландецът Дан Мартин от "Израел Старт-Ъп Нейшън", както и белгиецът Ремко Евенепул, който остана четвърти. На още две секунди зад тях пети финишира италианецът Джулио Чиконе.

В генералното класиране вече има нов лидер, след като досегашният Алесандро де Марки пристигна на близо четвърт час след Медер. Новият носител на "розовото трико" е унгарецът Атила Валтер от "Групама-ФДЖ", който финишира на 29 секунди зад победителя Медер.

С това Валтер води в общото подреждане с 11 секунди пред Ремко Евенпул и с 16 секунди пред Еган Бернал. Четвърти на 24 секунди е руснакът Александър Власов, а пети на секунда зад него е белгиецът Луис Вервеке.

С победата си в днешния етап Медер поведе в класирането при катерачите. Той има 26 точки и от утре ще кара с "синята фланелка". "Цикламената фланелка" за най-добър спринтьор остава на гърба на италианеца Джакомо Ницоло. В петък е седмият етап от "Джирото" - 181 километра от Нотареско до Термоли.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти