Президентът на Рилецо пред Sportal.bg: Когато Стойков даде негови 2 лева за баскетбол, само тогава може да говори с мен

Президентът на Рилецо пред Sportal.bg: Когато Стойков даде негови 2 лева за баскетбол, само тогава може да говори с мен

Левски Лукойл ще срещне Рилски спортист на финала в Националната баскетболна лига. След последния мач от полуфиналната фаза срещу Балкан обаче, президентът на „сините“ Тодор Стойков разпали страстите в баскетболните среди с няколко изключително откровени отговора на провокативни въпроси от медиите.

Попитан за съперника на Левски Лукойл в спора за титлата, той отговори така: „Аз доста финали съм играл, те за първи път. Тогава, като започнаха да се дават пари (б.а. в Лукойл Академик), започнаха да се играят финали. Докато тука 30 години дават пари и чак сега играят финал (б.а. Рилски спортист). Това е малката разлика. Успех на тях, поздравявам ги, естествено, надявам се да стане хубав финал. До Нова година ние бяхме първи, после те станаха първи в класирането.“

Sportal.bg потърси гледната точка и на Рилски спортист, като даде думата на президента на тима инж.Петър Георгиев. Ето как коментира той изказването на баскетболната легенда:

„Това си е негов проблем. Да ни подценява, да казва каквото иска. Той не ми е на нивото, за да му отговарям. Когато той даде негови 2 лева, защото цял живот печели от баскетбол, а когато даде негови 2 лева за баскетбол, само тогава може да говори с мен. Просто не ми е на нивото, за да му отговарям.

Това са негови анализи. Той е умен човек и каквото е анализирал, това е. Аз съм по-прост и не разбирам тези неща.“, заяви пред Sportal.bg Георгиев.

Президентът на Рилецо разкри и дали има някакви притеснения от съперника и от странични фактори преди сблъсъците със „сините“.

„Вече не се притеснявам от никой. Свикнал съм на всичко през тези 30 години, така че... и да давам пари за баскетбол (смее се). Така че притесненията са за г-н Стойков, не са за мен.“

Въпреки, че не обича да прогнозира резултатите на своя тим, той изказа мнението си за предстоящите мачове в НБЛ.

„Един Господ знае дали Рилски ще успее да спечели титлата, но ние ще играем така, както трябва и както сме играли досега тази година. Иначе, никой не може да каже кой ще спечели.

И двата отбора (б.а. Балкан и Левски Лукойл) са еднакви съперници за нас, така че нямах някакви предпочитания. Може би, Левски е по-предпочитания за нас. Може би, защото когато отборът е по-неприятен Рилски се амбицира повече.

Не обичам да давам прогнози. Наистина ще е по-трудно и по-тренираният, отборът, който е запазил и физически и психически сили за този финал, който за първа година ще бъде в България 4 от 7, той ще спечели.“, завърши инж. Петър Георгиев.

Снимка: Владимир Иванов / Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички