Балкан ще опита да върне серията в София, а Левски Лукойл - да сложи край на войната

Отборите на Балкан и Левски Лукойл се изправят един срещу друг за четвърти път в полуфиналната серия помежду им. Тази вечер от 19:00 часа предстои да се изиграе мач №4 от битката между двата тима, който ще се проведе в зала "Арена Ботевград" и ще се излъчи пряко в ефира на Max Sport 2. Общият резултат в серията е 1-2 победи в полза на "сините" от София. Играе се до три успеха от пет мача.

Балкан премина през всичко най-лошо, но се пребори да остане в серията с Левски Лукойл
Балкан премина през всичко най-лошо, но се пребори да остане в серията с Левски Лукойл

Въпреки че премина през редица трудности в третия мач, и то при изоставане от 0-2 и на прага на елиминацията, Балкан намери сили да постигне страхотен успех в първото си домакинство в неделя след 100:81. Ботевградчани обаче продължават да бъдат преследвани от проблеми, след като крилото Крис Минков огъна глезена си и вероятно ще пропусне днешния мач. В мач №3 участие не взеха гардът Сияни Чеймбърс и крилото Тауан Ейджи.

Левски Лукойл трепери до последно за един от лидерите си
Левски Лукойл трепери до последно за един от лидерите си

Левски Лукойл извоюва солидна преднина в София, особено след разгрома с 84:53 във втората среща, но се пропука при първата си визита в Ботевград. За столичани до последно под въпрос за днешния мач ще е крилото Христо Захариев, който получи здравословен проблем в предходния мач. Гардът Рейкуон Мичъл също отпада от ротацията на Константин Папазов заради погребението на баща си в САЩ.

Ако Балкан успее да постигне втора последователна победа, то серията ще се измести за решителен мач №5 в четвъртък от 19:00 в столичната зала "Универсиада". Победителят от серията ще се изправи на финала срещу доминатора Рилски спортист, който надигра Академик (Пловдив) с 3-0 победи в другия полуфинал.

Снимка: Балкан

Още от Баскетбол

Виж всички