Гледай на живо

ЕВРО 2024: Словения 1:1 Дания

Алекс Симеонов за Балкан - Левски Лукойл: Който и да дойде, ние ще го очакваме

Крилото на Рилски спортист Алекс Симеонов сподели първите си впечатления след класирането на финала в НБЛ. Самоковци достигнаха до битката за златото след чист успех с 3-0 победи над Академик (Пловдив), завършен чрез победа с 66:58 в мач №3. Симеонов бе водещият реализатор на Рилецо с 15 точки и 8 борби.

Рилски спортист пренаписа историята си с първи финал в НБЛ (видео)
Рилски спортист пренаписа историята си с първи финал в НБЛ (видео)

"Чувството да играем на финал е приятно. Днес не бяхме особено добри в нападение, но се справихме в защита. Затворихме серията тук и ще можем да получим малко повече време за почивка, защото повечето от нас имаме леки травми, които превъзмогвахме в тази и миналата серия. 10 дни почивка ще ни дойдат добре.

Това беше пореден мач, в който започвахме слабо и после догонвахме. Чувството не е приятно, определено е по-добре да водим още от началото. На финала обаче ще се изискват много повече баскетболни качества и тактика, за да го спечелим. Всеки трябва да даде 100% от себе си.

Аз работя всяко лято, реално погледнато не съм имал лято, в което да почивам. Нашата работа е такава, че кариерите ни зависят от това как се подготвяме ежедневно. Опитът, който придобих в чужбина - специално в Испания и в Швеция, ми помогна. Там баскетболът се играе на по-бързо темпо, треньорите провокират доста интересни пасове. Имал съм невероятни комбинации, които в България биха изглеждали налудничави. Това е едно от нещата, които ми помогнаха в погледа ми към играта. Все пак съм на 28 години, не съм млад.

Мисля, че Левски ще отстрани Балкан. Те показват едно по-постоянно ниво срещу ботевградчани. Който и да дойде обаче, ние ще го очакваме

Не бих нарекъл финалната серия 4 от 7 плюс за някой от останалите отбори, защото в края на сезона си проличава кой колко се е подготвял лятото индивидуално. В този момент от сезона се натрупва физическа и психическа умора и който е работил през лятото, реално погледнато няма да има проблеми. Нашият отбор не би трябвало да се затруднява с това, защото всеки е дал от себе си в свободното си време. Ние през март миналата година свършихме сезона. Оттогава до началото на подготовката всеки е правил нещо и този труд сега ще се отплати", сподели Алекс Симеонов пред Max Sport 2.

Снимка: НБЛ

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички