Гледай на живо

“Трето полувреме” след Саудитска Арабия - Мексико 1:2

Спортни дейности на открито – стартирани!

Спортни дейности на открито – стартирани!

През изминалата година екипът на Спортен клуб “Фар“ успя да реализира редица дейности, които включваха спортни събития на открито, разработване на ресурси, състезания по функционални плажни спортове и плажни бягания. Сред кампаниите беше и социалната активност в насока събиране на средства за кампанията на Хриси Начева, която остава парализирана вследствие на катастрофа, но не губи своето желание да преодолее това предизвикателство. (https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B9-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0-102906581489346/).

По време на всички събития и дейности, организирани от СК „Фар“, тя присъстваше и даваше личен пример, разказвайки своята история и подкрепяйки състезателите. Ние, организаторите от клуба, решихме да дадем възможност на всеки участник да подпомогне нейната лична кауза, като в рамките на 5 месеца успяхме да съберем близо 4,000 лв.

Реализирахме и дейности в насока опазване на природата, като активизирахме младежите в рамките на Плогинг инициатива, чрез която почистихме един от дивите заливи в района на с. Варвара.

През тази година, противно на всички трудности, екипът си е поставил амбициозната цел да достигне до още по-голям брой младежи и да насочи фокуса си към социалния и здравословен спорт и дейности. В рамките на летния сезон до месец септември, екипът планира да реализира:

● 4 мултиспорт фестивала

● 3 издания на плажното бягане “Плажна лига“

● 3 обучения, насочени към здравословен начин на живот

● 5 плогинг активности в района на Южното Черноморие

● Излъчването на 12 подкаста със спортно активни и социално ангажирани личности

● Разработване на онлайн платформа, която да приближи спорта и младежите – www.sport2you.bg

● Заснемане на обучителни материали под формата на 20 обучителни видеоклипа, насочени към различни форми на физическа активност сред любителите

● Заснемането на 2 късометражни филма „Социално здраве“ и „Здравословие“ с фокус върху опазването на околната среда и природата, младежи в неравностойно положение и спортът като среда на ценности

● Други дейности, насочени към публичност и информация

Всички дейности са безплатни за всички участващи младежи.

Дейностите се реализират в рамките на проект "Здравословен и социален спорт" (НПИМД-Н2-Т4-026/2021) на Спортен клуб „Фар“ - Бургас с вх.номер 09-00-264/27.01.2021г и договор 25-00-34/24.03.2021 г се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта във връзка с изпълнение на Направление 2, тема 4 от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 г.

Всички дейности може да бъдат намерени на страницата ни във Фейсбук: СК "Фар" / SC "Lighthouse", както и на обновяващите се онлайн страници – www.scfar.com и www.sport2you.bg.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти